About Galita2
How Did It All Begin?
In the early morning hours of October 2, 1999, at the old Ben-Gurion Airport, I boarded the flight that would change my life.
Of course I had no idea what would happen at the time. I also didn’t understand just how much my life would change, but that’s where it all started.
On October 2, 1999, I flew to Belgium.
In the early morning hours of October 2, 1999, at the old Ben-Gurion Airport, I boarded the flight that would change my life.
Of course I had no idea what would happen at the time. I also didn’t understand just how much my life would change, but that’s where it all started.
On October 2, 1999, I flew to Belgium.
I had already known that I would be traveling to Belgium for family reasons, and that I would be there for a few years, so I was looking for something to do with myself during that time.
I completed my BA in African Studies and Latin-Hispanic Studies at the Hebrew University of Jerusalem (and please don’t ask “what’s this degree for?” or “what will you do with this?”, because between you and me it’s possible to be an excellent chocolatier with these degrees!), so I was looking for something fun to do, something to pass the time.
The word “chocolate” suddenly popped into my head and would not budge. I didn’t know what the significance of it was, or if there were even courses available, but when I arrived in Belgium I discovered a brand new world and I just fell in love.
I discovered a world of amazing raw material filled with flavors, desires, feelings, stories, and fables. And in myself I discovered a world of creativity, imagination and love that I never knew I had before.
The chocolate shaped me and I shaped it too – with my ability, my creativity, my thoughts and my actions that I now knew I had inside. It was so sweet, because I was achieving my own sweet dream.
My studies continued for three years – three amazing years where all day long I did nothing but think, dream, touch, and taste chocolate. The studies included 1,000 hours of internships each year, where I went to work in wonderful chocolate factories in Belgium.
I completed my studies with honors in two subjects: Chocolate and Ice Cream. After three years I happily returned home to Israel, full of purpose.
ב – 2 לאוקטובר 1999 נסעתי לבלגיה.
בערך שבועיים לפני כבר ידעתי שאני אמורה לנסוע לבלגיה מסיבות משפחתיות, לפרק זמן של כמה שנים טובות, וחיפשתי מה לעשות עם עצמי בזמן הזה.
תואר ראשון כבר סיימתי באוניברסיטה העברית בירושלים בלימודי אפריקה ולימודים לטינו ספרדיים (ובבקשה לא לשחרר עכשיו צעקה בסגנון של "מה זה הלימודים האלה?" או "מה עושים עם זה?", כי בינינו אפשר להיות שוקולטיירים מצוינים עם הלימודים הללו!!!!) וחיפשתי לימודים בשביל הכיף, סתם כך להעביר את הזמן.
המילה שוקולד פתאום צצה אצלי בראש ולא זזה, לא ידעתי מה המשמעות, והאם בכלל יש לימודים כאלה, אבל כשהגעתי לבלגיה גיליתי עולם ומלואו ופשוט התאהבתי.
גיליתי עולם חיצוני של חומר גלם מדהים החובק בתוכו טעמים, יצרים, רגשות, סיפורים ואגדות.
וגיליתי עולם פנימי בתוכי של יצירה , ודמיון ואהבה שלא הכרתי.
השוקולד נגע בי ואני נגעתי בחזרה – ביכולות, ביצירה, בחשיבה ובעשייה שהבנתי שקיימים בי.
נגעתי במתוק, כי נגעתי בחלום.
הלימודים נמשכו שלוש שנים – 3 שנים של חלום כאשר כל היום חושבים, חולמים, נוגעים וטועמים שוקולד.
הלימודים כללו 1,000 שעות של סטאג' בכל שנה, שבהם הלכתי לעבוד במקומות קסומים של שוקולד בבלגיה.
לבסוף סיימתי בהצטיינות את הלימודים בשתי מגמות: שוקולד וגלידה, ואחרי שלוש שנים חזרתי לארץ מאושרת.
How Galita
?Was Built
When I returned to Israel, I rented an apartment in Kiryat Ono and started to build my business little by little, with a lot of hard work and tons of patience. At the same time I was also working at the airport to support my dream.
In the early morning hours of October 2, 1999, at the old Ben-Gurion Airport, I boarded the flight that would change my life.
Of course I had no idea what would happen at the time. I also didn’t understand just how much my life would change, but that’s where it all started.
On October 2, 1999, I flew to Belgium.
I had already known that I would be traveling to Belgium for family reasons, and that I would be there for a few years, so I was looking for something to do with myself during that time.
I completed my BA in African Studies and Latin-Hispanic Studies at the Hebrew University of Jerusalem (and please don’t ask “what’s this degree for?” or “what will you do with this?”, because between you and me it’s possible to be an excellent chocolatier with these degrees!), so I was looking for something fun to do, something to pass the time.
The word “chocolate” suddenly popped into my head and would not budge. I didn’t know what the significance of it was, or if there were even courses available, but when I arrived in Belgium I discovered a brand new world and I just fell in love.
I discovered a world of amazing raw material filled with flavors, desires, feelings, stories, and fables. And in myself I discovered a world of creativity, imagination and love that I never knew I had before.
The chocolate shaped me and I shaped it too – with my ability, my creativity, my thoughts and my actions that I now knew I had inside. It was so sweet, because I was achieving my own sweet dream.
My studies continued for three years – three amazing years where all day long I did nothing but think, dream, touch, and taste chocolate. The studies included 1,000 hours of internships each year, where I went to work in wonderful chocolate factories in Belgium.
I completed my studies with honors in two subjects: Chocolate and Ice Cream. After three years I happily returned home to Israel, full of purpose.
מהר מאוד הפכו המשפחה והחברים הקרובים להיות שפני ניסיונות מדושנים מעונג ומכמויות שוקולד אדירות.
איפה שהוא באמצע השנה הראשונה לחזרתי לארץ, ניגש אלי חבר שעבד איתי בשדה התעופה (שקיבל ממני באותו יום קופסת פרלינים עמוסה כל טוב) הניח לי על השולחן שטר של 50 ₪ ואמר לי: "את חייבת להתחיל לגבות כסף עבור מה שאת עושה , כי אלו פרלינים נהדרים". כל כך התרגשתי שיום למחרת הבאתי לו עוד קופסא, הפעם מתנה כדי להגיד לו תודה על כך שיום קודם הוא שילם לי עבור הפרלינים שעשיתי. כך הוא הפך למעשה להיות הלקוח הראשון שלי".
החל מאותו רגע העניינים התחילו להתגלגל, חבר הביא עוד חבר, שהביא עוד חבר, שהביא עוד חבר וכך הלאה.
פתאום קיבלתי הצעה לפתוח דוכן בקניון בקריית אונו, משם הזמינו אותי לקריית עתידים ברמת החייל ולדיזנגוף סנטר. בקיצור, חלפו להן שלוש שנים ולי כבר היה עסק חי ונושם והגיע הרגע לקבל שתי החלטות ממש מפחידות: האחת לעזוב את העבודה האחרת שעוד עבדתי בה, והשנייה לפתוח מקום משלי .
מאוד התלבטתי לגבי המקום שבו אני רוצה לפתוח את העסק. רציתי מקום שגם יקבל אנשים.ודיברתי עם המון חברים ומכרים , התייעצתי , התבלבלתי מולם ותהיתי בקול רם.
אחד מאותם חברים ממש התלהב מהרעיון ומבלי שידעתי פנה אל מזכיר קיבוץ דגניה ב' והלהיב אותו גם.
יום אחד קיבלתי טלפון עם הצעה מוזרה – בואי לדגניה להקים את העסק שלך!
כבת קיבוץ אפיקים בעמק הירדן, הכנרת וקיבוץ דגניה ממש לא היו זרים לי. אבל להעביר את העסק לשם? מה השתגעתי? מי מעביר עסק מהמרכז לפריפריה? איך מתחזקים עסק של שוקולד כשבחוץ 40 מעלות צלזיוס בצל? איך אוכל להיכנס לקיבוץ דגניה ב' לאחר הקיץ ההוא משנת 1986 כשהייתי בת 15 , בו צבענו (ילדי אפיקים) את ילדי דגניה במשחת שיניים עסיסית במחנה הקיץ של התנועה הקיבוצית?
פחדים, פחדים ועוד הרבה פחדים.
התלבטתי, במשך חודשיים דחיתי את ההחלטה מהמון סיבות לא מוצדקות שהפכו במוחי הקודח למאוד הגיוניות.
לאחר חודשיים קרה הנס שלימד אותי אחת ולתמיד להקשיב בחיים. להקשיב לא רק לאלו שמדברים אלי או מסביבי, אלא להקשיב גם לעצמי ולגם ליקום הסובב אותי.
חזרתי הביתה (עדיין בקרית אונו) לאחר סופשבוע אצל ההורים בצפון. פתחתי את ארון הבגדים שלי כדי להכניס דברים חזרה, כשפתאום מהמדף העליון של הארון נפל ארגז קרטון. בארגז היו כל חומרי הלימודים שלי מבלגיה – ארגז שהיה סגור היטב במשך שלוש שנים, ארגז שמעולם לא פתחתי בארץ.
מעוצמת הנפילה הארגז נקרע וכל תכולתו התפזרה על הרצפה.
התכופפתי לאסוף את כל המחברות והדפים, עיני נפלו מייד על המחברת היחידה שכריכתה הייתה צבעונית – היה זה פרויקט הגמר העיוני שהגשתי בסוף הלימודים – התוכנית העסקית הדמיונית שהייתי צריכה להכין על עסק שיום אחד אני חולמת להקים.
פתחתי את החוברת והפסקתי לנשום – בבלגיה הרחוקה, שלוש שנים קודם, חלמתי על בית שוקולד וגלידה לחופה של הכנרת.
התמונות היפות של הכנרת שהכנסתי אז לעבודה חייכו אלי כעת ביופי עוצר נשימה.
הבנתי שכאשר יכולתי לחלום בלי שום פחדים או מחשבות מגבילות חלמתי על העסק שלי בפריפריה בחום של 40 מעלות, וכך קיבלתי את ההחלטה.
The Chocolate Farm
The Chocolate Farm opened in Deganya on April 1, 2007.
I dreamed about the Chocolate Farm while I was still studying in Belgium. I dreamed about a place where people could come together and celebrate the joy that chocolate brings, a place where anyone who dreams can fly away on the wings of imagination and make their sweet dreams come true.
החווה כוללת את מרכז הסדנאות, המציע סדנאות למבוגרים וילדים, בר שוקולד הכולל קינוחי שוקולד ייחודים, גלידה ומשקאות חמים וקרים – והכל תוצרת הבית, סרט המספר את סיפור השוקולד והסיפור שלי וחנות המפעל המציעה את כל מוצרי המותג.
הכוונה שלי, בהקמת החווה, הייתה לאפשר לכל אדם שאוהב שוקולד לגעת בחומר המופלא הזה בלי מחסומים ועקבות.
ניתן לעשות זאת בסדנאות – ביצירת מוצרי שוקולד שונים, ניתן לעשות זאת בבר השוקולד עם קינוחי השוקולד והגלידה הייחודיים, ניתן לעשות זאת בסרט עם ההסבר והתמונות המרהיבות המראות את כל תהליך יצירת השוקולד, ואפשר כמובן בחנות בקניית מוצרי שוקולד שונים ומגוונים.
כל אחד יכול לבחור את הדרך שלו …